Splošni pogoji in Piškotki

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja so stalno dostopni na spletni strani in sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

V splošnih pogojih poslovanja magnesiumplus.com so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja Medela plus, distribucija in prodaja, d.o.o. – Stegne 21, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju ponudnik).

spletna trgovina omogoča nakup zdravil brez recepta, medicinsko tehničnih pripomočkov, prehranskih dopolnil, sredstev za nego, sredstev za zdravljenje in varovanje zdravja, predmetov splošne rabe ter drugih izdelkov, ki so v skladu z zakonodajo primerni za lekarniško prodajo.

Ponudnik obiskovalca spletne trgovine pred nakupom izrecno opozarja na splošne pogoje ter zahteva, da se kupec z njimi seznani in da se z njimi strinja, preden opravi nakup. Če se kupec z njimi ne strinja, ne more opraviti nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

2. Opredelitev pojmov

V poslovanju spletne trgovine in njenih splošnih pogojih se uporabljajo sledeče definicije:

 • Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki obišče internetno stran magnesiumplus.com.
 • Registrirani uporabnik je uporabnik, ki je opravil registracijo in s tem pridobil uporabniški račun v spletni trgovini.
 • Uporabnik hitrega nakupa je uporabnik, ki v spletni trgovini opravi nakup tako, da ne opravi registracije, ampak izbere možnost hitrega nakupa.
 • Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup prek postopka registracije ali hitrega nakupa. Kupec je lahko potrošnik ali pravna oseba. Če je kupec pravna oseba, se v polja za vpis podatkov o podjetju vnesejo osebni podatki zakonitega zastopnika pravne osebe. Zaradi izvajanja pravic na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov je treba razlikovati med kupcem, ki je fizična oseba (potrošnik), in kupcem, ki je pravna oseba. Za kupce, ki so pravne osebe, ne veljajo določila omenjenega zakona, temveč določila iz teh splošnih pogojev.
 • Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.
 • Ponudnik je Medela plus, distribucija in prodaja, d.o.o. – Stegne 21, 1000 Ljubljana, Slovenija

3. Naročilo

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke v slovenskem jeziku, dostava poteka na območju Republike Slovenije. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe in odgovorne osebe pravne osebe.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda. Takoj zatem prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je odprema začela.

V primeru plačila s plačilno kartico ali po povzetju bo naročilo potrjeno in odpremljeno najkasneje v 3 delovnih dneh po oddaji naročila in sicer z novim e-obvestilom o potrditvi in odpremi naročila. Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti.

V primeru plačila po predračunu bo kupec obvestilo o potrditvi in odpremi naročila prejel takoj po plačilu predračuna v roku, ki je na njem naveden. Če v času veljavnosti predračuna kupec naročila ne vplača, avtomatično preneha veljavnost predračuna, naročilo pa preklicano.

Če ponudnik sumi, da je prišlo do zlorabe spletne trgovine, lahko naročilo zavrne.

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Shranjena je v elektronski obliki na strežniku ponudnika.

4. Cene

Vse cene navedene ob posameznih izdelkih so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), ne zajemajo pa stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila, roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini.

Akcijske cene oziroma posebne ugodnosti, veljavne ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnega koli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora kupec ponudnika o tem obvestiti pred plačilom in zahtevati popravek obračuna oziroma odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je sprejel ceno iz obračuna in pri ponudniku ne more uveljavljati naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu, po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko (zaradi akcij, spletnih popustov ipd) razlikujejo od cen na prodajnem mestu Lekarne Brod.

Ponudnik lahko dnevno spreminja cene izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

5. Vračilo blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) izdelkov, naročenih preko spletne trgovine magnesiumplus.com NI mogoče vrniti ali zamenjati! To določilo ne velja samo v primeru dostave napačnih izdelkov ali napake s strani ponudnika, kar se rešuje v dogovoru s kupcem.

V 43. členu Zakona o varstvu potrošnikov je zapisano, da potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, da narava samih izdelkov ni primerna za vračilo.

Izdelki, ki so na voljo v spletni trgovini, pripadajo kategorijam zdravil, prehranskih dopolnil, medicinsko tehničnim pripomočkom, kozmetičnim proizvodom ipd. Ti izdelki predstavljajo proizvode in pripomočke, ki lahko prihajajo v stik s telesom in telesnimi tekočinami, za nekatere pa je potrebno tudi hranjenje pri kontrolirani temperaturi. Zato vračilo naročenega blaga NI mogoče.

6. Reklamacije

V primeru reklamiranja izdelkov lahko kupec kontaktira ponudnika preko e-naslova info@magnesiumplus.com ali telefona 04 2364235.

V kolikor se dostavljeni izdelki vsebinsko razlikujejo od tistih, ki jih je kupec naročil, je vračilo napačno dobavljenih izdelkov možno. Ponudnik v tem primeru krije stroške ponovnega pošiljanja.

V primeru, da je bil kupcu po pomoti poslan napačen izdelek, naročeni izdelek pa ni dobavljiv, se ponudnik s kupcem lahko dogovori za vračilo izdelka oziroma morebitno zamenjavo s podobnim izdelkom. Pri tem stroške poštnine, nastale pri vračanju izdelka krije ponudnik.

V primeru, da so dostavljeni izdelki neustrezne kvalitete oziroma niso v skladu s specifikacijami in zahtevami za ta izdelek, mora kupec reklamirati izdelek najkasneje v osmih dneh po prejemu paketa. Reklamacije po izteku osmih dni niso veljavne.

Izdelek je možno reklamirati le, če je embalaža še originalno zaprta in nepoškodovana.

Ponudnik ne odgovarja za eventuelne skrite napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

Kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da

 • odpravi napako na izdelku ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
 • vrne plačani znesek.

Za izbiro možnosti se ponudnik in kupec odločita sporazumno, v primeru razhajanj pa možnost izbere ponudnik.

Pomembno:

Vsebina in slike v spletni trgovini ponudnika so zgolj informativne narave. Posamezni slikovni material in nekatere vsebine se lahko spreminjajo s strani dobaviteljev, zato se lahko razlikujejo od dejansko dobavljenih izdelkov. Reklamacije zaradi nakupa, ki je bil izvršen na osnovi slikovnega materiala, niso mogoče. Če kupec želi preveriti informacije o posameznih izdelkih oziroma potrebuje dodatne informacije, jih lahko pridobi preko e-naslova info@magnesiumplus.com ali telefona 04 2364235.

7. Možnosti plačila

V spletni trgovini so na voljo sledeče možnosti plačila:

 • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Dodatno se obračuna vplačilo obrazca UPN za odkupnino po ceniku Pošte Slovenije (1,62 EUR);
 • plačilo s plačilnimi karticami: po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen mednarodni plačilni sistem PayPal;
 • plačilo po predračunu: predračun je poslan na e-naslov kupca. Naročeni izdelki se odpremijo takoj po prejemu celotnega zneska plačila.
 • plačilo ob osebnem prevzemu: kupec izdelke naroči v spletni trgovini in jih osebno prevzame v Lekarni Brod.

8. Dostava

Dostavo izvaja Pošta Slovenije. Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

 • Nakupi do 20 EUR:              4,30 EUR
 • Nakupi nad 40 EUR:            brezplačna dostava

Pri nakupih po povzetju Pošta Slovenije obračuna dodatnih cca 1,62 EUR za odkupnino.

9. Dobavni rok

Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 1 do 3 delovne dni. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, je dobavni rok lahko daljši. V tem primeru ponudnik kupca o tem obvesti z elektronskim sporočilom, ki vsebuje tudi podatke o predvidenem času dobave.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

10. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na priloženem garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

11. Odgovornost ponudnika

Ponudnik ni odgovoren za posledice uporabe zdravil in ostalih izdelkov, kupljenih preko spletne trgovine, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh zdravil in ostalih izdelkov. Vsi podatki na spletni strani magnesiumplus.com so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Varnostni listi za kemikalije, med katere sodijo snovi, pripravki in biocidni pripravki, so na voljo na tej povezavi ali pa na spletnih straneh proizvajalca določenega izdelka.

Ponudnik ni odgovoren za eventuelne motnje pri poteku nakupa, ki so posledica ravnanja uporabnika ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja spletna trgovina.

12. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi mednarodno uveljavljeni sistem PayPal. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

13. Varstvo osebnih podatkov

I. Podatki, ki jih obdelujemo
Ponudnik obdeluje naslednje osebne podatke kupcev izdelkov:

Za namen izvajanja registracije in elektronskega sporočanja:

 • Elektronski naslov kupca

Za namen pošiljanja izdelkov:

 • Ime
 • Priimek
 • Ulica in hišna številka
 • Poštna številka in kraj
 • Telefon

Za namen izvajanja pošiljanja novic, kjer se uporablja sistem MailChimp:

 • Elektronski naslov kupca

Vsi zgoraj napisani osebni podatki so bili zbrani s privolitvijo posameznika.

II. Pravice posameznika

Posameznik lahko kadarkoli pošlje zahtevo za spremembo/dopolnitev, izbris ali omejitev obdelave osebnih podatkov, tako da ponudniku pošlje elektronsko sporočilo na info@magnesiumplus.com. Prav tako lahko preko elektronskega sporočila od upravljavca dobi potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki. V kolikor posameznik meni, da je prišlo do kršenja varstva osebnih podatkov, lahko to prijavi pri nadzornem organu (informacijski pooblaščenec).
V primeru, da bo upravljavec osebne podatke uporabil v drug namen, kot za kakršnega so bili zbrani, mora o tem obvestiti posameznika in od njega pridobiti novo privolitev.

III. Varovanje in čas hrambe osebnih podatkov

Upravljavec vse podatke o posameznikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določajo zakonodaja Republike Slovenije in predpisi Evropske unije.
Zavarovanje osebnih podatkov zajema pravne, organizacijske in ustrezne logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se zagotavlja:

 • varovanje prostorov, aparatur in sistemske programske opreme;
 • varna aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
 • zagotavljanje varnosti pri posredovanju in prenosu osebnih podatkov;
 • onemogočanje nepooblaščenim osebam dostop do informacijskih sredstev, na katerih se obdelujejo osebni podatki, in do njihovih zbirk;
 • opravljanje postopkov rednega testiranja, ocenjevanja in vrednotenja učinkovitosti tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varne obdelave;
 • zmožnost pravočasne povrnitve razpoložljivosti in dostopa do osebnih podatkov v primeru fizičnega ali tehničnega incidenta.

Posameznik je seznanjen in se strinja, da ponudnik osebne podatke, ki jih je posameznik posredoval, hrani samo toliko časa, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati ali učinkovito anonimizirati, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

IV. Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi posamezniku nastala, ker je upravljavcu posredoval napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na posameznika.
Ponudnik je odgovoren za škodo, ki jo povzroči obdelava le, kadar ne izpolnjuje obveznosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov ali kadar je ravnal v nasprotju z določbami. Ponudnik je izvzet odgovornosti, če dokaže, da v nobenem primeru ni odgovoren za dogodek, ki povzroči škodo.

V. Kontaktni podatki upravljavca

Na vsa dodatna vprašanja glede obdelave osebnih podatkov vam bo ponudnik z veseljem odgovoril.
Vprašanja lahko naslovite na:
Medela plus, distribucija in prodaja, d.o.o.
Stegne 21, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: 04 2364235
E-pošta: info@magnesiumplus.com

DPO kontakt (Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov):
SIQ Ljubljana
Informacijske tehnologije
Tel: (01) 4778 345
infosec@siq.si

14. Soglasje registriranega uporabnika ali kupca

S soglasjem k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov, s sodelovanjem v nagradnih igrah, naročilu na e-novice ali opravljanju spletnih nakupov, kupec ali registrirani uporabnik dovoljuje ponudniku obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z aktualnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov oz. Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (EUR-Lex, 2016/679). S podanim soglasjem se dovoljuje ponudniku, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva ponudnika.

Ponudnik zbranih podatkov ne sme posredovati tretjim osebam.

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja svojih podatkov v bazi podatkov.

15. Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik, lahko to določite v nastavitvah vašega brskalnika. spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi računalnika uporabnika in kupca. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Te informacije ponudnik uporablja izključno za pregled splošne statistike o uporabi spletne trgovine.

16. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov

V skladu z zakonskimi normativi Medela plus, distribucija in prodaja, d.o.o. kot upravljalec spletne trgovine magnesiumplus.com ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Običajno med potrošniškimi spori, ki se rešujejo pred sodiščem, ni sorazmernosti med ekonomsko vrednostjo zahtevka ter časom in stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zato je Evropska komisija v ta namen razvila platformo, ki predstavlja osrednjo začetno točko za izvensodno poravnavo potrošniških sporov. V primeru potrošniških sporov predlagamo uporabo tega načina za izvensodno reševanje potrošniških sporov, ki zadevajo pogodbene obveznosti, izhajajoče iz pogodb o spletni prodaji ali spletnih storitvah med potrošnikom z bivališčem v Uniji in trgovcem s sedežem v Uniji.

Na podlagi Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov.

Platforma je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.
Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

 • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
 • življenjsko dobo piškotka
 • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.
Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oz. v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Katere piškotke lahko uporablja ta spletna stran

Lastni piškotki, ki so lahko začasni, trajajo le med sejo brskanja uporabnika in so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na spletnih straneh. Trajnejše piškotke uporabljamo za shranjevanje in uporabo informacij, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto, ter za spremljanje obiska.

Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih spletnih mest Medela plus, distribucija in prodaja, d.o.o.., za spremljanje obiska in statistiko na svojih spletnih straneh uporablja analitično programsko opremo Google Analytics.

Za prikazovanje svojih videooglasov ali drugih videovsebin na spletnem mestu uporabljamo tudi spletni servis YouTube (Google Inc.). Piškotek servisa YouTube se na uporabnikovo napravo naloži šele po tem, ko uporabnik sproži video.

 1. Lastni piškotki spletnega mesta
 2. Piškotki zunanjih spletnih strani/servisov

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.
Za informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate svoje nastavitve.

Upravljalec piškotkov na spletnem mestu:

Medela plus, distribucija in prodaja, d.o.o.., Stegne 21, Ljubljana, Slovenija

Vsi pogoji poslovanja, ki so zapisani na spletni strani, so veljavni v vsakem trenutku. Pridržujemo si pravico, da te pogoje brez predhodnega obvestila tudi spremenimo.